Delfin 2022
LIPIK test
LIRA vodoravni
U STUDENOM KREĆE DRUGA GENERACIJA POLAZNIKA

Predstavnici Microsofta posjetili Centar umjetne inteligencije u Lipiku

20.10.2021. 09:38 | 1690 pregleda | Vijesti

Uvodno predavanje za polaznike druge generacije osposobljavanja za programere umjetne inteligencije u Lipiku održano je 19. listopada u prostoru Centra za umjetnu inteligenciju u Lipiku. Osim lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane, predavanju su prisustvovali predstavnici tvrtke Microsoft na čelu s direktoricom Tatjanom Skoko, Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije, glavni fizioterapeut Toplica Lipik Ivan Žilić te pokretači budućih startupova u Lipiku, inače polaznici prve generacije osposobljavanja za programere umjetne inteligencije.

Piše:
Matija Kulhavi

Na samom početku, prisutnima se obratio Dejan Iličić, direktor Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA u sklopu koje se i nalazi Centar za umjetnu inteligenciju. On je prisutnima detaljno obrazložio sve o projektu umjetne inteligencije na području Lipika, od samih početaka pa sve do danas, kad već kreće druga generacija polaznika sa svojim usavršavanjem i kad se naziru prvi startupovi.

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana također je pozdravio nove polaznike čije osposobljavanje zapravo kreće početkom studenog. Ovom je prigodom gradonačelnik Kasana naglasio da je prva generacija polaznika zaista bila izvanredna jer su educirani mladi ljudi u relativno kratkom vremenskom roku svladali veliku količinu znanja pa već sad imaju svoje projekte. Izrazio je vjeru da će tako zasigurno biti i s novim polaznicima kojima je poželio puno uspjeha te iskazao potporu.

 

Direktorica Microsofta Hrvatska Tatjana Skoko i njezini kolege iskazali su podršku Centru za umjetnu inteligenciju u Lipiku i pri tome su polaznicima prezentirali svoje programe edukacije koji mogu pomoći da bi ta vizija uspješno bila ostvarena. Tako je bilo govora o smart city inicijativama, zatim inicijativi koja uključuje programe učenja putem LinkedIna, a potom su prezentirani i programi za startupove. Također, razgovaralo se i o budućoj suradnji lipičkog AI Centra, Grada Lipika te Toplica Lipik s Microsoftom.

Ovom je prigodom bilo govora i o potencijalnoj suradnji Centra za umjetnu inteligenciju i Toplica Lipik na području rehabilitacije, odnosno primjeni novih tehnologija u liječenju, kako je napomenuo glavni fizioterapeut Toplica Lipik Ivan Žilić.

Predavanju je nazočio i Albert Gajšak, 23-godišnji direktor informatičke tvrtke CircuitMess, poduzeća s 30 zaposlenih i klijentima iz cijelog svijeta. Ovaj mladi poduzetnik tvorac je pametnih igračaka koje primjenjuju umjetnu inteligenciju i koje su oduševile svijet. On je mladim polaznicima ispričao svoj poduzetnički put o kojem je i prije samo tri dana govorio u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. Također je ponudio i pomoć novim lipičkim startupovima u razvoju njihovih proizvoda.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/